Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 555 kcal
Eiwit: 30 gr.
Vet: 16 gr.
– waarvan verzadigd: 2 gr.
Koolhydraten: 70 gr.
Vezels: 9 gr.
Natrium: 445 mg.

Ingrediënten:

4 personen:
500gr aardappelen
– vastkokend
3 el zonnebloemolie
300gr kipfilet
2 uien
1 teen knoflook
1 el kerriepoeder
450gr sperziebonen
– diepvries
8 tortilla wraps


1 persoon:
125gr aardappelen
– vastkokend
1 el zonnebloemolie
75gr kipfilet
0.5 ui
1/4 teen knoflook
1/4 el kerriepoeder
115gr sperziebonen
– diepvries
2 tortilla wraps

Materiaal:


– bron: ah.nl
Tip:

Bereidings Tip:
Dit gerecht kun je ’s ochtends al maken.
Verwarm het 8 min. in een wok,
schep regelmatig om.
Verwarm de wraps vlak voordat je gaat eten.

Serveer Tip:
Traditioneel wordt roti met de hand gegeten.
Scheur telkens een stukje van de wrap en
gebruik dit als ‘bestek’ om de kip, aardappelen
en sperziebonen mee op te pakken en op te eten.

Pittigheid:

Falien made it:

Falien’s aanpassingen:

Bereiding:

Schil de aardappelen, snijd in stukken van 1½ cm en kook
in water met zout in ca. 15 min. gaar.

Snijd de kip in stukjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op
hoog vuur in ca. 3 min. goudbruin.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Voeg het kerriepoeder en de knoflook toe en roerbak 1 min.
Voeg de ui toe, bak 2 min. mee en voeg bevroren sperziebonen toe.
Roerbak nog ca. 6 min. tot de sperziebonen gaar zijn.
Voeg tenslotte de aardappelen toe.
Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat kerriepoeder.

Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de
verpakking in de magnetron.
Verdeel ze over borden.
Serveer met de kip, aardappelen en sperziebonen.

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.