Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 10 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 210 kcal
Eiwit: 4 gr.
Vet: 14 gr.
– waarvan verzadigd: 7 gr.
Koolhydraten: 15 gr.
Vezels: 5 gr.
Natrium: 1.400 mg.

Ingrediënten:

4 personen:
1 ui
3 tenen knoflook
1 winterpeen
750 gr tomaten
1 takje verse tijm
295 gr gegrilde rode
paprika
70 gr tomatenpuree
750 ml water
2 rundvlees bouillon
tabletten
125 gr crème fraîche
2 eetlepels water


1 persoon:
1/4 ui
3/4 tenen knoflook
1/4 winterpeen
190 gr tomaten
1/4 takje verse tijm
74 gr gegrilde rode
paprika
17 gr tomatenpuree
750 ml water
0.5 rundvlees bouillon
tablet
31 gr crème fraîche
0.5 eetlepel water

Materiaal:

Staafmixer


– bron: ah.nl
Tip:

Je kunt de soep een dag van tevoren maken.
Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de
koelkast. Verwarm op middelhoog vuur en ga vlak
voor serveren pureren.

Lekker met de sintstaf – soepstengels met kaas
(het gerecht is dan niet meer glutenvrij).

Pittigheid:

Niet pittig

Falien made it:

Falien’s aanpassingen:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Snipper de ui.
Snijd de knoflook fijn, de wortel in kleine blokjes
en de tomaten in vieren.
Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit 1 el olie uit het potje gegrilde paprika
(per 4 personen) in een soeppan en fruit de ui,
knoflook en wortel 5 min. op lage temperatuur.
Voeg de tijm en de tomatenpuree toe en bak al
roerend 2 min. mee.
Voeg de tomaten, het water en het runderbouillon
tablet toe.
Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan
10 min. zachtjes koken.
Voeg de gegrilde paprika toe en breng
op smaak met peper.
Pureer met de staafmixer.
Verdeel de soep over de kommen.
Roer de crème fraîche los met het water.
Teken met behulp van een theelepel een crème
fraîche-mijter in de soep.
Serveer direct.

 

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.