Algemene gegevens:

Aantal: 10 stuks
Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 10 minuten

Borrelhapje

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 80 kcal
Eiwit: 3 gr.
Vet: 5 gr.
– waarvan verzadigd: 3 gr.
Koolhydraten: 5 gr.
Vezels: – gr.
Natrium: 80 mg.

Ingrediënten:

4 personen:
135 gr bladerdeeg
vers rollen
1 middelgroot ei
50 gr belegen kaas
geraspt
1 eetlepel blank sesamzaad


1 persoon:
/

Materiaal:

– bron: ah.nl
Tip:

Lekker met de tomatensoep met
crème fraîche-mijter.

Pittigheid:

Niet pittig

Falien made it:

Falien’s aanpassingen:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220 °C.
Rol ondertussen het bladerdeeg iets groter uit en snijd
het deeg in de breedte in 20 stroken van 2 cm breed.
Leg steeds 2 stroken op elkaar. Rol ⅓ van de bovenkant
van de stroken op tot een slakkenhuis.
Pak onder het slakkenhuis de 2 deegstroken vast en
wikkel ze om elkaar heen, zodat ze in elkaar
worden gedraaid.
Klop het ei los met wat peper en
bestrijk er de stafjes mee.
Bestrooi met de kaas en het sesamzaad.
Bak in het midden van de oven in ca. 10 min.
goudbruin en gaar.

 

Print This Post Print This Post
Category: Hapjes, Oven, Sinterklaas
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.