Algemene gegevens:

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 160 kcal
Eiwit: 4 gr.
Vet: 11 gr.
– waarvan verzadigd: 1 gr.
Koolhydraten: 9 gr.
Vezels: 5 gr.
Natrium: 17 mg.

Ingrediënten:

2 tomaten
2 cm gember
1 teen knoflook
1 gedroogde chilipeper
350 gr bloemkool
roosjes
1 theelepel kerriepoeder
2 eetlepels zonnebloem
olie

Materiaal:

hapjespan

Roer­ge­bak­ken bloem­kool
– bron: ah.nl
TIP:

Wat pittig.
Lekker bij Kabeljauwfilet

AirFryer:

Actifry:

Halogeen oven:

Falien’s aanpassingen:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

 

Snijd de tomaat aan de onderkant kruislings in.
Dompel ze 20 sec. in kokend water.
Neem ze eruit en laat afkoelen.
Pel daarna het vel eraf.
Verwijder de velletjes en zaadjes en snijd
het vruchtvlees in kleine blokjes.
Schil de gember en snijd deze,
de knoflook en chilipeper fijn.
Voeg de bloemkool roosjes toe
en roerbak alles 3 min.
Meng de blokjes tomaat en kerrie erdoor
en voeg scheutje water toe.

Leg een deksel op de pan en laat nog 5 min. op
een matig vuur stoven tot de bloemkool beetgaar is.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verhit de olie in een hapjespan of wok.
Voeg de gember, knoflook en chilipeper toe en
bak het geheel 30 sec

 

 

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.