Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 610 kcal
Eiwit: 16 gr.
Vet: 30 gr.
– waarvan verzadigd: 0 gr.
Koolhydraten: 68 gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg.

Ingrediënten:

2 sjalotten
80 gr pancetta
40 gr parmezaanse kaas
3 eetlepels olijfolie
300 gr risottorijst
125 ml droge witte wijn
1 liter kippenbouillon
225 gr extra fijne tuinerwte
20 gr boter

Materiaal:

Ri­sot­to met dop­erw­ten
– bron: ah.nl
TIP:

AirFryer:

Actifry:

Halogeen oven:

Faliens aanpassingen:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Snijd de sjalotten in dunne ringen, de pancetta in
stukjes en rasp de Parmezaanse kaas.
Verhit de olie in een pan en bak de
sjalot en pancetta 3 min.

Doe de rijst erbij en bak 3 min.
mee tot de korrels glazig zijn.
Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen.
Voeg een scheut bouillon toe en roer tot
deze is opgenomen.
Herhaal dit met de bouillon tot de rijst beetgaar
is (houd wat bouillon achter).
Dit duurt ca. 20 min.
Voeg na 15 min. de bevroren tuinerwten toe.

Zet het vuur uit.
Voeg nog wat bouillon
(het gerecht hoort vrij vloeibaar te zijn)
de boter en de helft van de kaas toe.
Doe de deksel op de pan en laat 3 min.
staan of wacht tot de kaas en boter gesmolten zijn.
Roer nog een keer door,
bestrooi met de rest van de kaas en serveer direct.

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.