Algemene gegevens:

Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 35 minuten
Wachttijd: 30 minuten
Oventijd: 20 minuten

Lunch

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: – kcal
Eiwit: – gr.
Vet: – gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: – gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg.

Ingrediƫnten:

275 gr bloem
7 gr gedroogde gist
125 ml lauwe melk
50 gr suiker
1 klein eitje
Rasp van 1 citroen
50 gr boter, gesmolten
Snufje zout
1 eierdooier
3 eetlepels glazuur
3 hardgekookte eitjes
Amandelschaafsel
Paaseitjes
of andere versieringen

Materiaal:

Bakplaat
Bakpapier


– bron: Leuke Recepten.nl
TIP:

EXTRA:

Falien’s aanpassingen:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Roer de gist door de lauwwarme melk.
Zeef de bloem in een kom en maak
een kuiltje in het midden.
Giet de melk met gist er in en roer met een houten
lepel de bloem er langzaam door.
Voeg de gesmolten boter, suiker, citroenrasp,
ei en snufje zot toe en kneed het daarna met je
handen tot een samenhangend deeg.
Als het deeg nog iets te plakkerig is voeg
je een beetje bloem toe.
Dek het deeg af met een vochtige doek en laat het
op een warme plaatst rijzen totdat de volume
verdubbeld is (ongeveer 30 minuten).
Verwarm ondertussen de oven op 180 graden.
Verdeel het deeg in 3 stukken.
Verdeel ieder stuk nogmaals in 3 stukken.
Draai van de stukken dunne slierten op een
met bloem bestoven werkvlak.
Maak een vlecht hiermee en draai deze in een rondje
Houd er wel rekening mee dat je genoeg ruimte
houd in het midden voor het gekookte ei,
het deeg zet ook nog wat uit onder het bakken.
Maak de uiteindes van de slierten aan elkaar
vast zodat er een krans ontstaat.
Herhaal dit totdat je 3 kransen hebt.
Leg ze op een met bakpapier bekleedde
bakplaat en bestrijk ze met eierdooier.
Bak het brood 20 minuten in de oven totdat
het gaar en luchtig is.
Haal ze uit de oven en laat ze wat afkoelen.
Bestrijk ze met wat glazuur en
versier ze naar eigen smaak.
Leg een ge kookt eitje in het midden.
Lekker met wat roomboter.

 

Print This Post Print This Post
Category: Brood, Ei, Lunch, Oven, Pasen
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.