Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minutenOntbijt

Voedingswaarde:

Energie: 640 kcal
Eiwit: 20 gr.
Vet: 33 gr.
Koolhydraten: 66 gr.

Ingrediënten:

1 citroen, schoongeboend
100 g boter
4 eieren, gesplitst
8 el bloemenhoning
1 zakje vanillesuiker
175 g tarwebloem, gezeefd
200 ml melk, lauwwarm
4 el poedersuiker
250 g ricotta (verse kaas,)

Materiaal:


bron: ah.nl
TIP:

U kunt het beslag van de flensjes enkele uren van tevoren
bereiden, maar voeg het stijfgeklopte eiwit pas vlak
voor het bakken toe.Ook lekker als lunchgerecht: serveer de flensjes
bijvoorbeeld met vers fruit.

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

1.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Smelt 50 g boter in een steelpan.
Klop de eidooiers met de honing en vanillesuiker lichtgeel en luchtig.
Voeg de bloem, melk, de rasp en gesmolten boter toe.
Meng tot een glad beslag.

2.
Meng 5 el citroensap en 4 el poedersuiker met de ricotta.
Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

3. Klop de eiwitten met een mespunt zout stijf in een vetvrije kom,
spatel dit door het beslag.
Verhit een klontje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag.
Voeg, zodra de boter niet meer bruist, met een grote opscheplepel
het beslag toe en verdeel gelijkmatig over de bodem van de pan.
Keer het flensje als het beslag gestold is.
Ga door tot het beslag op is; het is voldoende voor 8-10 flensjes.
Vouw de flensjes dubbel en vervolgens nog een keer dubbel
en verdeel over 4 borden.
Bestrooi licht met poedersuiker en serveer met de citroenricotta.


Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>