Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 45 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 510 kcal
Eiwit: – gr.
Vet: – gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: – gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg.

Ingrediënten:

4 personen:
6 plakjes roomboter
bladerdeeg
500 gr spruitjes
1 ui
250 gr kastanje
champignons
25 gr ongezouten
roomboter
1 tl gedroogde tijm
150gr zuivelspread
bieslook light
3 middel eieren


1 persoon:
2 plakjes roomboter
bladerdeeg
125 gr spruitjes
0.25 ui
63 gr kastanje
champignons
6 gr ongezouten
roomboter
0.25 tl gedroogde tijm
38 gr zuivelspread
bieslook light
1 middel ei

Materiaal:

Ovenschaal


– bron: ah.nl
Tip:

Je kunt dit gerecht van tevoren bereiden.
Verwarm de taart op de dag zelf in 20 min. op in een voorverwarmde oven op 180°C.

Pittigheid:

Niet pittig

Falien made it:

Falien’s aanpassingen:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 225 °C.
Ontdooi het bladerdeeg.
Vet de ovenschaal in en bekleed met het bladerdeeg.
Prik het deeg hier en daar met een vork in.

Halveer de spruitjes.
Kook de spruitjes in ruim kokend water 5 min.
Snijd de ui in partjes.
Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.
Verhit de boter in een steelpan en fruit hierin de ui glazig.
Voeg de champignons en de tijm toe en roerbak 5 min.
Schep de spruitjes erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Schep het spruitjesmengsel op het bladerdeeg.

Roer de zuivelspread los met de eieren en lepel het mengsel over de vulling.
Bak de taart in het midden van de oven in 45 min. goudbruin en gaar.
Breng na 30 min. de oventemperatuur terug naar 175 °C.
Serveer direct.

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.