Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 50 minuten

Bijgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 315 kcal
Koolhydraten: 39 gr.
– waarvan suikers: – gr.
Natrium: – mg.
Eiwit: 5 gr.
Vet: 15 gr.
– waarvan verzadigd: 0 gr.
Vezels: – gr.

Materiaal:

Ingrediënten:

4 personen:
½ zak aardappelen
6 takjes rozemarijn
2 theelepel grof zeezout
4 eetlepel olijfolie
2 bollen knoflook

Ingrediënten:

1 persoon:
188 gr aardappelen
1½ takjes rozemarijn
½ tl grof zeezout
1 eetlepel olijfolie
½ bol knoflook

– bron: ah.nl
Tip:

U kunt dit gerecht 2 uur van tevoren bereiden.
Verwarm in dat geval de aardappelen 20 min.
voor het serveren in een oven van 150 °C

De uitgeknepen tenen knoflook die u niet serveert,
zijn ook lekker bij vlees.
Snijd de rest van de rozemarijn fijn en strooi over
tomaten- of paprikasoep.

Pittigheid:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Boen de aardappelen schoon en halveer ze.
Breng een ruime pan water aan de kook.
Kook de aardappelen 6 min. en giet af.

Doe de aardappelen in de met het bakpapier
beklede braadslee of ovenschaal.
Voeg de rozemarijn en het zeezout toe en
besprenkel met de olie.
Haal de tenen knoflook los en meng
de ongepelde tenen erdoor.
Bak ca. 50 min. in de oven tot de
aardappelen goudbruin zijn.
Schep regelmatig om.
Serveer met (een deel van) de knoflook,
nijp deze dan eerst uit de velletjes.

 

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>