Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 3 uur

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 355 kcal
Eiwit: 10 gr.
Vet: 10 gr.
– waarvan verzadigd: 6 gr.
Koolhydraten: 56 gr.

Ingrediënten:

200 gram dessertrijst
750 milliliter volle melk
Merg van 1 opengesneden
vanillestokje of 2 zakjes
vanillesuiker
1 eetlepel suiker
1 eetlepel boter

Materiaal:

Riz au lait
bron: Plus: Boodschappen boekje
nummer 2 | Februari 2013
boodschappen.nl
TIP:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

1.
Breng in een pan met een dikke bodem de rijst met de melk,
vanillemerg of vanillesuiker, suiker naar smaak en een
mespunt zout aan de kook.
Laat al roerend op middelhoge stand 5 minuten koken.
Kook daarna onder af en toe roeren op lage stand tot de rijst
bijna al het vocht heeft opgenomen.
De rijst moet zacht zijn: de pudding is dan romig,
niet te nat of te droog.
Roer de boter erdoor en giet het rijst dessert in een schaal.
Laat afkoelen en zet het dessert daarna in de koelkast.
Lekker met jam.

Print This Post Print This Post
Category: Nagerecht, Rijst
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.