Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten

Bijgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 355 kcal
Eiwit: 6 gr.
Vet: 12 gr.
– waarvan verzadigd: 0 gr.
Koolhydraten: 55 gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg.

Ingrediënten:

4 personen:
175 gr Bulgur
550 ml kokend water
3 el. olie
2 tl. paprikapoeder
– pikant
2 tl kerriepoeder
1 perssinaasappel
2 tl gedroogde munt.


1 persoon:
69 gr Bulgur
140 ml kokend water
1 el. olie
0.5 tl. paprikapoeder
– pikant
0.5 tl kerriepoeder
0.5 perssinaasappel
0.5 tl gedroogde munt.

Materiaal:


– bron: ah.nl
Tip:

Lekker met gegrilde aubergines en blokjes witte
kaas.

Pittigheid:

Falien made it:

Falien’s aanpassingen:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Doe de bulgur in een kom.
Giet er het kokende water over en breng op smaak met zout.
Roer door en laat afgedekt 10 min. staan.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de pikante
paprikapoeder en kerriepoeder 2 min.

Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil
van de sinaasappel en pers de helft uit.
Roer het rasp en sap met de specerijen en
de munt door de bulgur.
Serveer lauwwarm of koud.

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.