Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 585 kcal
Eiwit: 22 gr.
Vet: 11 gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: 95 gr.

Ingrediënten:

325 gr gele rijst
600 gr sperziebonen
8 el oestersaus
4 theelepels sambal
3 cm verse gember
4 lekkerbekjes

Materiaal:

Oos­ter­se lek­ker­bek­jes
bron: ah.nl
TIP:

Op z’n Italiaans.
Kook 300 g farfalle in plaats van rijst.
Gebruik in plaats van de oestersaus, sambal en gember
1 pakje tomato frito, 1 geperste teen knoflook
en de fijngesneden blaadjes van 15 gr basilicum.

Op z’n Mexicaans.
Verhit in plaats van de oestersaus, sambal
en gember 3 el olijfolie.
Verwarm daarin de lekkerbekjes samen met
2 el jalapeñopepers en 198 gr mais.
Serveer met partjes limoen en wat grofgesneden koriander

AirFryer:

Faliens aanpassingen:

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar.

Verwarm de oestersaus samen met 2 tl sambal
en 4 el water in een koekenpan.
Snijd de gember fijn en voeg toe.
Leg de lekkerbekjes erin en verwarm ze 6 min. op laag vuur.
Keer halverwege.
Verdeel de vis met saus over 4 borden.
Schep de rest van de sambal door de bonen e
n serveer samen met de rijst bij de vis.


Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>