Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 645 kcal
Eiwit: 31 gr.
Vet: 29 gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: 64 gr.

Ingrediënten:

1/2 bloemkool
200gr cheddar ( kaas )
100gr Parmezaanse kaas
20gr platte peterselie
zeezout en zwarte peper
400gr macaroni
200gr crème fraîche

Materiaal:

Ma­ca­ro­ni met bloem­kool en kaas uit de oven
– bron: ah.nl –
TIP:

U kunt deze macaroni gewoon gekookt en lekker smeuïg en
fluweelzacht serveren, of u kunt hem voor het serveren een
paar minuten onder de grill zetten, zodat er een heerlijk
goudbruin korstje op komt.

U zou er zelfs geraspt hardgekookt ei, in vlokken getrokken
gerookte schelvis of gekookte garnalen door kunnen doen.

AirFryer:

Faliens aanpassingen:

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Bereiding:

Haal de buitenste groene blaadjes van de bloemkool
en gooi ze weg.
Snijd het uiteinde van de stronk van de bloemkool.
Snijd de kool in kleine roosjes.
Snijd de dikke steel eerst in de lengte doormidden en
vervolgens in dunne plakjes.
Rasp de cheddar en de Parmezaanse kaas in een grote,
vuurvaste schaal.
Hak de peterseliesteeltjes en -blaadjes fijn.

Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
Doe de macaroni en de bloemkool in de pan en kook ze
volgens de aanwijzingen op de verpakking van de pasta.
Zet de schaal met kaas op de pan en doe de
crème fraiche erbij.
Roer voorzichtig tot de kaas mooi glad en gesmolten is.
Als het water onder de kom te hard begint te pruttelen,
moet u het vuur gewoon wat lager zetten.
Doe de gehakte peterselie bij de gesmolten kaas en
breng het mengsel met wat zout en peper op smaak.
Haal de kom gesmolten kaas met behulp van een
theedoek of ovenhandschoenen voorzichtig van de pan.
Laat de macaroni en de bloemkool boven een kom
uitlekken en bewaar een beetje van het kookvocht.
Doe de pasta en de bloemkool terug in de pan,
giet er de gesmolten kaas over en roer alles goed door elkaar.
Het pastagerecht moet nu zijdezacht zijn; als het te dik is, kunt
u er wat van het kookvocht bij doen om de saus te verdunnen.
U kunt de macaroni nu serveren zoals hij is, of u kunt hem even
onder de grill zetten om er een lekker krokant en goudbruin
korstje op te laten komen.
Om dit te doen moet u de grill voorverwarmen tot matig of hoog.
Giet 150 ml van het apart gehouden kookvocht bij de macaroni,
roer en kieper het hele zaakje in een ovenschaal.
Zet de schaal onder de grill tot de bovenkant mooi
goudbruin is en pruttelt.

Verdeel de pasta over de borden of kommen,
of zet de ovenschaal naast een grote kom groene sla
op tafel en laat iedereen zelf opscheppen.

 

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>