Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minutenHoofdgerecht

Voedingswaarde:

Energie: 315 kcal
Eiwit: 29 gr.
Vet: 19 gr.
Koolhydraten: 7 gr.

Ingrediënten:

1 zak spruitjes
– schoongemaakt
1 schaal runderbraadworsten
125 g gerookte spekblokjes
1 ui
– in halve ringen
2 tenen knoflook
– fijngesneden
1 bakje champignons
– in kwarten
1 rode paprika
– in reepjes

Materiaal:


bron: ah.nl
TIP:

[Rating:6/6]

Bereiding:

1.
Kook de spruiten in water met zout in ca. 8 min. beetgaar.

2.
Snijd de worsten open en haal het vlees eruit.
Draai balletjes ter grootte van spruiten.

3.
Verhit een koekenpan of wok en bak de spekblokjes in ca. 5 min. knapperig.
Voeg de ui en de knoflook toe en bak 2 min. mee.
Voeg de balletjes vlees toe en bak in ca. 6 min. gaar.

4.
Giet ondertussen de spruiten af en voeg toe aan de pan.
Doe de champignons en de paprika erbij en breng op smaak met peper en zout.

5.
Roerbak nog 2 min. en verdeel over 4 borden.
Lekker met aardappelpuree.


Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
One Response
  1. falien says:

    Heb het vandaag gemaakt, alleen geen paprika en ui erin. Heb er wel kleine blokje aardappel bij gedaan. En paprika poeder.
    Nou was heerlijk !!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>