Algemene gegevens:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Bijgerecht |
Voedingswaarde 1 portie:
Energie: – kcal
Eiwit: – gr.
Vet: – gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: – gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg. |
Ingrediënten:
4 personen:
750 gr kruimige
aardappels
750 gr moesappels
– goudrennet, jonagold
Wat zout
1 kaneelstokje
225 magere spekreepjes
50 gr suiker
1 persoon:
– |
Materiaal:
– |
Tip:
Gebruik in plaats van een stamper de mixer met deeghaken.
Dit recept word ook wel “Hemel en aarde” genoemd. |
Pittigheid:
Niet pittig |
Falien made it:
– |
Falien’s aanpassingen:
– |
|
!! Not Rated Yet !! 




Bereiding:
Aardappels schillen en wassen.
Appels schillen en klokhuizen verwijderen.
Aardappels en appels in vieren snijden.
In pan met water en wat zout aardappels in ca. 20 minuten gaar koken.
Intussen in andere pan appels met klein laagje water
en kaneelstokje in 10 a 15 minuten tot grove moes koken.
In droge koekenpan spekjes knapperig bakken.
Spekjes uit pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken.
Suiker door appelmoes mengen.
Aardappels afgieten en met stamper grof pureren.
Appelmoes door aardappelpuree mengen en spekjes erover verdelen.
Views:
123
Print This Post