Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 minuten

Bijgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: – kcal
Eiwit: – gr.
Vet: – gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: – gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg.

Ingrediënten:

4 personen:
750 gr kruimige
aardappels
750 gr moesappels
– goudrennet, jonagold
Wat zout
1 kaneelstokje
225 magere spekreepjes
50 gr suiker


1 persoon:

Materiaal:


– bron: the-native-circle.com
Tip:

Gebruik in plaats van een stamper de mixer met deeghaken.

Dit recept word ook wel “Hemel en aarde” genoemd.

Pittigheid:

Niet pittig

Falien made it:

Falien’s aanpassingen:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Aardappels schillen en wassen.
Appels schillen en klokhuizen verwijderen.
Aardappels en appels in vieren snijden.
In pan met water en wat zout aardappels in ca. 20 minuten gaar koken.
Intussen in andere pan appels met klein laagje water
en kaneelstokje in 10 a 15 minuten tot grove moes koken.
In droge koekenpan spekjes knapperig bakken.
Spekjes uit pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken.
Suiker door appelmoes mengen.
Aardappels afgieten en met stamper grof pureren.
Appelmoes door aardappelpuree mengen en spekjes erover verdelen.

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.