Archive for » November 22nd, 2021«

Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 25 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 565 kcal
Eiwit: 27 gr.
Vet: 32 gr.
– waarvan verzadigd: 12 gr.
Koolhydraten: 37 gr.
Vezels: 9 gr.
Natrium: 640 mg.

Ingrediënten:

4 personen:
400 gr sperziebonen
2 uien
1 el olijfolie
300 gr half om gehakt
1 el groente kruiden
400 gr tomatenblokjes
450 gr zoete aardappelblokjes
100 gr 48+ belegen kaas
– geraspt


1 persoon:
100 gr sperziebonen
½ uien
½ el olijfolie
75 gr half om gehakt
½ el groente kruiden
100 gr tomatenblokjes
110 gr zoete aardappelblokjes
25 gr 48+ belegen kaas
– geraspt

Materiaal:

Lage ovenschaal
(20 x 30 cm)


– bron: ah.nl
Tip:

Pittigheid:

Falien made it:

Falien’s aanpassingen:

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Kook de sperziebonen 5 min. Giet af.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min.
op middelhoog vuur.
Voeg het gehakt toe en bak 5 min. mee.
Voeg de laatste 2 min. de sperziebonen, kruiden
en tomatenblokjes toe.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel het mengsel over de ovenschaal.
Dek af met de zoete aardappelblokjes en
bestrooi met de geraspte kaas.
Bak de schotel in ca. 25 min. in
het midden van de oven goudbruin en gaar.

Print This Post Print This Post