Archive for » July 19th, 2018«

Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 560 kcal
Eiwit: 27 gr.
Vet: 23 gr.
– waarvan verzadigd: 5 gr.
Koolhydraten: 56 gr.
Vezels: 11 gr.
Natrium: 800 mg.

Ingrediënten:

4 personen:
2 eetlepels olie
1 eetlepel garam masala
200 gr gele rijst
30 gr verse peterselie
1 kippen bouillon tablet
600 ml kraanwater
450 gr tuinerwten
– diepvries
400 gr bloemkool rijst
4 middelgrote eieren
250 gr makreelfilet in
zonnebloemolie in blik
250 gr cherry tomaten


1 persoon:
0.5 eetlepels olie
1/4 eetlepel garam masala
50 gr gele rijst
7 gr verse peterselie
1/4 kippen bouillon tablet
150 ml kraanwater
1150 gr tuinerwten
– diepvries
100 gr bloemkool rijst
1 middelgrote eieren
62 gr makreelfilet in
zonnebloemolie in blik
62 gr cherry tomaten

Materiaal:


– bron: ah.nl
Tip:

Lekker met Griekse yoghurt.

Pittigheid:

Niet pittig

Falien made it:

Falien’s aanpassingen:

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Bereiding:

Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de
garam masala 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg de gele rijst toe en bak 1 min. mee.
Snijd ondertussen de peterselie fijn en voeg de
helft samen met de bouillontablet en het
water toe aan de hapjespan.
Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en
laat op laag vuur 8 min. garen.
Voeg de tuinerwtjes en bloemkool rijst
toe en verwarm 4 min. mee.

Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard.
Laat schrikken onder koud stromend water,
pel en snijd in parten.
Laat de makreelfilets uitlekken.
Halveer de cherrytomaten en meng door de rijstschotel.
Verdeel de schotel over een schaal en verdeel de
makreel, ei parten en de rest van de peterselie erover.

 

 

Print This Post Print This Post