Archive for » May 29th, 2014«

Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: – minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 8 kcal
Eiwit: 19 gr.
Vet: 18 gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: 270 gr.

Ingrediënten:

500 gr wokgarnalen, naturel
2 eetlepels sesamzaad
3 eetlepels wokolie
4 eetlepels medium of
– droge sherry
1 eetlepel sesamolie
zout
versgemalen peper
2 eetlepels gehakte koriander
1 pak eiermie of mihoen

Materiaal:

Koekenpan
Wok

Garnalen uit de wok met sesam en koriander
bron: boodschappen.nl
TIP:

Vervang Chinese kool door paksoi of geblancheerde peultjes.

!!  WAARSCHUWING  !!

Dit gerecht heeft een HOOG cholesterol gehalte.
Door de garnalen.

Wijnadvies:

Echt een gerecht om eens een fijn glas Riesling bij te drinken.
Een wat vollere Elzasser van Arthur Metz of
een fris-zoetere Lizard.

Airfryer:

Gepelde garnalen.
Bereidingstijd : 6 tot 8 minuten.
Maximaal : 8 tot 12 per keer.
Graden : 180°C.
( wel de airfryer voorverwarmen )

Actifry:

Gepelde garnalen.
Eerst de olie 1 minuut verwarmen.
Bereidingstijd : +- 7 minuten.
Ligt aan de grootte van de garnalen.

Halogeen oven:

Gepelde garnalen.
Bereidingstijd : 12 tot 14 minuten.
Bereidingstijd bevroren : 15 tot 17 minuten.
Graden : 205°C.
Ze kunnen gewoon los of met 6 tot 8 op een spies.

Faliens aanpassingen:
–  4 eetlepels medium of droge sherry
–  Gebruik nooit drank in mijn gerechten

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Bereiding:

Dep de garnalen droog.
Rooster het sesamzaad in een droge hete koekenpan
en zet het apart.
Verhit de helft van de olie in de wok en roerbak hierin de
garnalen tot ze lichtroze zijn.
Schep ze uit de wok.
Voeg de rest van de olie toe en roerbak hierin de peper,
gember, bosui en kool 3-4 minuten.
Voeg de garnalen en de sherry toe en verwarm even.
Maak op smaak met sesamolie, zout en peper.
Serveer het gerecht bestrooid met koriander en sesamzaad,
met  de eiermie of mihoen.


Print This Post Print This Post