Archive for » December 13th, 2013«

Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Voorbereiding: 20 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 940 kcal
Eiwit: 44 gr.
Vet: 35 gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: 109 gr.

Ingrediënten:

6 sneetjes oud witbrood
1 teentje knoflook
2 citroenen
2 eieren
1 el shoarmakruiden
500 g lamsgehakt
zout en peper
ca. 5 el maizena
400 g rijst
olie
1 el honing
380ml gevogeltefond
15 g verse peterselie

Materiaal:

keukenmachine
aluminiumfolie

Klei­ne ge­hakt­bal­le­tjes met rijst
bron: ah.nl
TIP:

Roer 100 g fijngesneden dadels door de rijst.

AirFryer:

Faliens aanpassingen:

* Heb nog geen keukenmachine dus kan nog niet *

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Voorbereiding:

Korstjes van brood snijden.
In kom 2 dl water schenken en brood hierin
ca. 5 minuten laten weken.
Knoflook pellen en uitpersen.
Citroenen schoon boenen en met citroentrekker schilletjes
van 1 citroen trekken.
Citroenen uitpersen.
Brood uitknijpen en met eieren, knoflook en
shoarmakruiden in keukenmachine fijn malen.
In kom broodmengsel met gehakt mengen en
op smaak brengen met peper en zout.
Gehakt tot balletjes van ca. 4 cm doorsnede rollen.
Gehaktballetjes licht door maizena rollen.

 

Bereiding:

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
In koekenpan olie verhitten en balletjes in ca. 15
minuten rondom bruin en gaar bakken.
Balletjes uit pan scheppen en warm houden in aluminiumfolie.
Vervolgens in achtergebleven bakolie op laag vuur
citroenschilletjes en honing ca. 1 minuut aanbakken.
Citroensap toevoegen en aanbaksels los roeren.
Fond toevoegen en tot helft laten inkoken.
Balletjes terugleggen in jus en ca. 5 minuten laten sudderen.
Peterselie grof snijden.
Balletjes en rijst verdelen over borden.
Citroenjus over balletjes scheppen en bestrooien met peterselie.
Lekker met boerensalade.


Print This Post Print This Post