Archive for » November 2nd, 2013«

Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 614 kcal
Eiwit: 28 gr.
Vet: 30 gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: 58 gr.

Ingrediënten:

1 snee bruinbrood1 ei
10gr gehaktkruiden
1 eetlepel mosterd
350 g rundergehakt
800gr aardappels tafel
4 eetlepels boter
1 zakje jus
400gr rode bieten geraspt
25gr verse bieslook

Materiaal:

Ge­hakt­bal­len en ro­de biet­jes met pe­per
bron: ah.nl
TIP:

Faliens aanpassingen:

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Bereiding:

Boterham in kleine blokjes snijden.
Goed met ei, gehaktkruiden en mosterd mengen.
Gehakt erdoor kneden, 8 ballen vormen en beetje platdrukken.
Aardappelen in laagje water met zout naar smaak
gaarkoken in ca. 15 min en afgieten.
3 el boter in braadpan verhitten en als schuim begint
weg te trekken gehaktballen rondom bruinbakken.
Zakje jus en 2 1/2 dl water toevoegen.
Gehakt met deksel half op pan, op matig vuur in
ca. 15 min. gaar laten worden.
Zo nu en dan keren.
Rest boter in diepe pan laten smelten,
bieten en lekker veel zwarte peper toevoegen.
Omscheppen en op matig vuur goed warm laten worden.
Bieslook boven bietjes fijnknippen en erdoor roeren.
Gehaktballen, aardappelen en bietjes over 4 borden verdelen.
Jus over gehakt en aardappelen scheppen.

 

Print This Post Print This Post