Archive for » January 20th, 2013«

Algemene gegevens:

Aantal personen: 1
Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 20

Hoofdgerecht

Voedingswaarde:

Energie: – kcal
Eiwit: – gr.
Vet: – gr.
Koolhydraten: – gr.

Ingrediënten:


Halve bloemkool
100gr aardappelschijfjes
4 Champions
2 plakken yorkham
– of hamblokjes
Witte saus ( knorr )
Pikante paprika poeder
Knoflook poeder

Materiaal:


Kleine ovenschaal


bron: /
TIP:

[Rating:4/5]

Bereiding:

1.
Doe de aardappelschijfjes in een kom, doe er wat pikante paprika poeder bij en knoflook poeder.
Schud het door elkaar zodat ze een beetje gecoat zijn.
Bak ze dan aan weers kanten beetje bruin.
Snij de champions en yorkham in plakjes ( of gebruik hamblokjes ).
En bak ze een beetje door.
Kook de bloemkool beetgaar.
Maak de witte saus iets dikker dan normaal dus met +- 200ml melk i.p.v 250ml.

2.
Leg een klein laagjes aardappeltjes op de bodem van de ovenschaal.
Doe er wat witte saus overheen.
Meng de bloemkool, champions en ham samen en leg dat op de witte saus.
Vul daar je oven schaal mee op.
Daar weer een laagje aardappeltjes overheen.
En een laagje witte saus weer dat het er een beetje doorloop.

3.
Dan als laatste het geheel 20 minuten in de oven.
Voorverwarmd op 200 graden.


Print This Post Print This Post
Algemene gegevens:

Aantal personen: –
Bereidingstijd: 20 – 30 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde:

Energie: – kcal
Eiwit: – gr.
Vet: – gr.
Koolhydraten: – gr.

Ingrediënten:

700gr aardappelen
Kleine bloemkool
3 dl Melk
70gr Boter
70gr Bloem
Zout, Peper en Nootmuskaat
2 theelepels Tijm
2 eieren
100gr rauwe ham ( parmaham )
50gr geraspe pramezanse kaas

Materiaal:

Ovenschotel


bron: smulweb.nl
TIP:

[Rating:3/5]

Bereiding:

Schil de aardappelen. Was deze.
Kook de aardappelen gaar en snij ze in plakjes.
Was de bloemkool en verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
Kook de bloemkool beetgaar in water met zout (Bewaar 2 dl van het kookvocht van de bloemkool).
Laat de bloemkool goed uitlekken.
Snij de rauwe ham in reepjes en bak deze in een droge koekenpan knapperig.

Saus:

Smelt de boter.
Voeg de bloem in een keer toe.
Goed roeren en even laten garen.
Melk + het overgebleven kookvocht beetje voor beetje toevoegen tot een dikke saus ontstaat.
Maak de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Neem de saus van het vuur.
Klop de eieren los en meng deze door de saus.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe een laagje van de saus in een ruime ovenschaal.
Leg hierop de helft van de aardappelschijfjes.
Bestrooi met wat tijm.
Meng de bloemkoolroosjes en de gebakken reepjes ham door elkaar.
Verdeel de bloemkoolroosjes over de aardappelschijfjes.
Dek af met de rest van de aardappelschijfjes en bestrooi deze weer met wat tijm. Giet de rest van de saus over de schotel en strooi er een laagje Parmezaanse kaas over.
Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de bloemkoolschotel in plm. 30 minuten mooi bruin.

Italiaanse bloemkoolschotel uit de oven


Print This Post Print This Post