Archive for » October 4th, 2012«

Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 10Bijgerecht

Voedingswaarde:

Energie: 140 kcal
Eiwit: 1 gr.
Vet: 11 gr.
Koolhydraten: 9 gr.

Ingrediënten:

1 bos peen
1 theelepel karwijzaad
50 gr. boter
1 eetlepel honing

Materiaal:

Bakplaat
– bekleed met bakpapier


bron: ah.nl
TIP:

Not rated yet

Bereiding:

1.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Schil de wortels, maar laat wat groen zitten.
Kook ze in water met zout 3 min.
Giet de wortels af en meng ze met de karwijzaad en boter.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrooi met peper en zout en besprenkel met honing.
Zet de wortels ca. 10 min. in de oven.
Schep een keer om en serveer.


Print This Post Print This Post
Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minutenHoofdgerecht

Voedingswaarde:

Energie: 315 kcal
Eiwit: 29 gr.
Vet: 19 gr.
Koolhydraten: 7 gr.

Ingrediënten:

1 zak spruitjes
– schoongemaakt
1 schaal runderbraadworsten
125 g gerookte spekblokjes
1 ui
– in halve ringen
2 tenen knoflook
– fijngesneden
1 bakje champignons
– in kwarten
1 rode paprika
– in reepjes

Materiaal:


bron: ah.nl
TIP:

[Rating:6/6]

Bereiding:

1.
Kook de spruiten in water met zout in ca. 8 min. beetgaar.

2.
Snijd de worsten open en haal het vlees eruit.
Draai balletjes ter grootte van spruiten.

3.
Verhit een koekenpan of wok en bak de spekblokjes in ca. 5 min. knapperig.
Voeg de ui en de knoflook toe en bak 2 min. mee.
Voeg de balletjes vlees toe en bak in ca. 6 min. gaar.

4.
Giet ondertussen de spruiten af en voeg toe aan de pan.
Doe de champignons en de paprika erbij en breng op smaak met peper en zout.

5.
Roerbak nog 2 min. en verdeel over 4 borden.
Lekker met aardappelpuree.


Print This Post Print This Post