Archive for » September 12th, 2012«

Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 5 minuten
Voorbereiden : 5 minuten

Voedingswaarde:

Energie: 50 kcal
Eiwit: 0 gr.
Vet: 0 gr.
Koolhydraten: 12 gr.

Ingrediënten:

750 ml bronwater
2 zakjes Chinese theemelange
50 g suiker
15 g verse munt
ijsklontjes

Materiaal:


bron: ah.nl
TIP:

Voorbereiding:

1.
Breng in een pan het bronwater aan de kook.
Neem de pan van het vuur en hang de theezakjes in de pan.
Laat de thee 4 min. trekken.
Verwijder de zakjes en los de suiker al roerend op in de thee.
Houd 4 kleine takjes munt apart en leg de rest in de thee.
Laat de thee afkoelen en in de koelkast door en door koud worden

Bereiding:

2.
Leg in 4 longdrinkglazen een paar ijsblokjes, zet er een takje munt
in en schenk de ijsthee op.
Zet in elk glas een roer staafje.



Print This Post Print This Post
Algemene gegevens:

Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 5 minuten

Voedingswaarde:

Energie: 170 kcal
Eiwit: 0 gr.
Vet: 0 gr.
Koolhydraten: 19 gr.

Ingrediënten:

12 ijsklontjes
2 eetlepel suiker
4 limoenen
– geperst
300 ml wodka
1 pak appel-cranberrysap
eventueel verse cranberry’s
eventueel 8 partjes limoen

Materiaal:

blender


bron: ah.nl
TIP:

Bereiding:

1.
Doe de ijsblokjes in de blender.
Voeg de suiker, het limoensap, de wodka en appel-cranberrysap toe.
Mix ca. 20 sec.
Verdeel over 8 glazen.
Roer eventueel een paar verse cranberry’s erdoor en hang een partje limoen aan de glazen.


Print This Post Print This Post
Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 5 minuten

Voedingswaarde:

Energie: 220 kcal
Eiwit: 0 gr.
Vet: 0 gr.
Koolhydraten: 23 gr.

Ingrediënten:

1/2 bakje basilicum
– alleen de blaadjes
400 ml appelsap troebel
– gekoeld
200 ml appellikeur
– gekoeld
1/2 fles cava
– gekoeld

Materiaal:

cocktailglazen
longdrinkglazen


bron: ah.nl
TIP:

Maak er een echte cocktail van: rijg een basilicumblaadje
en een partje appel aan een cocktailprikker en leg dit op
de rand van het glas.
Serveer met ijsblokjes.

Bereiding:

1.
Doe in elk glas een paar blaadjes basilicum.
Schenk vervolgens in elk glas 100 ml appelsap en 50 ml appellikeur.
Vul bij met de cava.

2.
Kneus het basilicum met de cocktailstamper, zodat de smaak vrijkomt.

youtube

Print This Post Print This Post
Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten

Drankje, Smoothie

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 55 kcal
Eiwit: 3 gr.
Vet: 1 gr.
– waarvan verzadigd: – gr
Koolhydraten: 9 gr.

Ingrediënten:

250 ml milde yoghurt
– ijskoud
250 gr. aardbeien
– schoongemaakt
2 eetlepel frambozensiroop
250 ml bronwater
– limoen
– ijskoud

Materiaal:

blender of staafmixer

Aard­bei­en­las­sie
bron: ah.nl
TIP:

AirFryer:

Faliens aanpassingen:

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Bereiding:

Schenk de yoghurt in de blender of smalle hoge kom.
Voeg de aardbeien en de siroop toe.
Pureer het mengsel in de blender of met de staafmixer tot een gladde drank.

Voeg het bronwater toe en laat de machine nog enkele seconden draaien.
Verdeel de lassie over 4 glazen.

Print This Post Print This Post
Algemene gegevens:

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 10 minuten

Voedingswaarde:

Energie: 290 kcal
Eiwit: 1 gr.
Vet: 22 gr.
Koolhydraten: 3 gr.

Ingrediënten:

1 bekertje slagroom (125 ml)
2 kopjes koffie
1 tl bruine basterdsuiker
60 ml whiskey

Materiaal:

hittebestendige glazen
– Irish coffee glazen


bron: ah.nl
TIP:

Bereiding:

1.
Klop de slagroom met een mixer lobbig, maar niet stijf.
Zet de 2 kopjes koffie.
Schep de basterdsuiker in de 2 hittebestendige glazen.
Verwarm de whiskey in een steelpan op laag vuur en voeg toe.
Roer even door en vul aan met de koffie tot ca. 1,1/2 cm
onder de rand van het glas.
Schep voorzichtig de room erop.
Serveer direct.


Print This Post Print This Post
Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 5 minuten

Voedingswaarde:

Energie: 70 kcal
Eiwit: 0 gr.
Vet: 0 gr.
Koolhydraten: 1 gr.

Ingrediënten:

4 tl frambozensiroop4 frambozen
– ontdooid
1/2 fles prosecco
– gekoeld

Materiaal:

champagneglazen


bron: ah.nl
TIP:

Geef de flûtes een feestelijk accent met een roze
suikerrandje.
Meng in een kommetje 2 eetlepels witte basterdsuiker
met 1-2 tl frambozensiroop.
Schep het mengsel op een bordje en zet een kommetje
water ernaast.
Doop de flûtes eerst in het water en dan in de suiker.
Laat 10 min. drogen.

Bereiding:

1.
Schenk in elke flûte 1 theelepel frambozensiroop en laat er een framboos in vallen.
Schenk de prosecco erbij.


Print This Post Print This Post
Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 12 minuten

Voedingswaarde:

Energie: 105 kcal
Eiwit: 1 gr.
Vet: 0 gr.
Koolhydraten: 25 gr.

Ingrediënten:

1 ananas
– schoongeboend
1 kg friszoete appels
– in roosjes

Materiaal:

sapcentrifuge


bron: ah.nl
TIP:

Bereiding:

1.
Snijd de boven- en onderkant van de ananas.
Zet de vrucht rechtop op de snijplank en snijd rondom met een scherp mes de schil eraf.
Snijd de ananas in de lengte doormidden en elke helft in 4 of 5 parten, zodat ze door de opening van de sapcentrifuge kunnen.
Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis.
Doe het fruit in de sapcentrifuge, vang het sap op en verdeel over 4 grote glazen.
Serveer direct.

Print This Post Print This Post
Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 80 minutenHoofdgerecht

Voedingswaarde:

Energie: 420 kcal
Eiwit: 24 gr.
Vet: 35 gr.
Koolhydraten: 2 gr

Ingrediënten:

Verse Italiaanse kruiden
– oregano
– salie
6 eetlepel olijfolie
– extra vierge
1 citroen
– uitgeperst
1 theelepel chilipoeder
1 rode peper vers,
– zaadlijsten verwijderd
– in reepjes
2 sjalotten
– gesnipperd
2 tenen knoflook
– geperst
4 kippenpoten

Materiaal:

aluminiumfolie
ovenschaal


bron: ah.nl
TIP:

U kunt ook gedroogde oregano en salie gebruiken, maar niet te veel: gedroogd hebben ze een vrij sterke smaak.

Bereiding:

1.
Hak de oregano (lichtgroene blaadjes) en de salie (grijsgroene, ovale blaadjes) uit de Italiaanse kruidenmix heel fijn.
Meng de olie met het citroensap, de oregano, de salie, het chilipoeder, de rode peper, de sjalotten en de knoflook.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Meng de marinade met de kippenpoten en laat 30 min. afgedekt op een koele plek staan.
Schep halverwege om.
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Leg de kippenpoten in de ovenschaal en schep de helft van de marinade erover.
Dek af met aluminiumfolie en zet de schaal in het midden van de hete oven.
Haal na 20 min. de folie eraf, schep de rest van de marinade erover, zet de oven op 170 °C en laat de kip nog 25-30 min. verder garen.
Lekker met een paar partjes citroen.

Print This Post Print This Post
Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 40 minutenHoofdgerecht

Voedingswaarde:

Energie: 615 kcal
Eiwit: 34 gr.
Vet: 18 gr.
Koolhydraten: 78 gr.

Ingrediënten:

400 g kipfilet
– in stukjes
1 ui
– in stukjes gesneden
600 g bloemkool
– in roosjes
1 pot Indiase kerriesaus
300 g witte rijst
2 eetlepel amandelschaafsel

Materiaal:

ovenschaal (25 x 30 cm)


bron: ah.nl
TIP:

Voor een authentiek Indiaas accent en een kruidige
smaak kunt u de kerrie schotel bestrooien met
fijngesneden verse koriander.

[Rating:4/5]

Bereiding:

 

1.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe de kip, de ui en de bloemkool in de ovenschaal.
Verdeel de kerriesaus erover en dek af met aluminiumfolie.
Bak in ca. 40 min. gaar in de oven.

2.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op
de verpakking.
Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie
of boter in 3 min. goudbruin.
Laat afkoelen op een bord

3.
Bestrooi de ovenschotel voor het serveren met
het amandelschaafsel.
Serveer met de rijst.
Lekker met maanbrood.


Print This Post Print This Post