- Sylvercare Nomz - https://nom.sylvercare.nl -

Gebakken krieltjes met sperziebonen, garnalen en ei

Algemene gegevens:

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: – minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 480 kcal
Koolhydraten: 58 gr.
– waarvan suikers: 8 gr.
Natrium: 520 mg.
Eiwit: 29 gr.
Vet: 12 gr.
– waarvan verzadigd: 6 gr.
Vezels: 13 gr.

Materiaal:

Ingrediënten:

2 personen:

1 el kruidenboter
150 gr ui, gesneden
450 gr minikrieltjes
200 gr sperziebonen
– Gebroken
150 gr tuinerwten
2 eieren, middelgroot
5 gr dille, vers
100 gr hollandse garnalen

Ingrediënten:

1 persoon:

½ el kruidenboter
75 gr ui, gesneden
225 gr minikrieltjes
100 gr sperziebonen
– Gebroken
75 gr tuinerwten
1 eieren, middelgroot
3 gr dille, vers
50 gr hollandse garnalen

¼  ½  ¾

– bron: ah.nl [1]
Pittigheid:

[2] [2] [2] [2] [2]

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min.
Voeg de krieltjes toe en bak samen nog 9 min.
op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

Kook ondertussen de sperziebonen in
ca. 8 min. beetgaar.
Kook de tuinerwten de laatste minuut
mee en giet samen af.

Breng ondertussen een pan water aan de kook.
Voeg als het water kookt de eieren toe en
kook in 6 min. halfzacht.
Laat schrikken onder koud stromend water,
pel en halveer ze.
Snijd de dille grof.

Schep de groente, ¾ van de dille en de Hollandse
garnalen door de krieltjes en verdeel over borden.
Leg de ei helften erop en garneer met de rest van de dille.

 

 

Tweet [3]
[4]