- Sylvercare Nomz - https://nom.sylvercare.nl -

Romige paddenstoelenstoof met spruitjes en rozemarijn

Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 520 kcal
Koolhydraten: 20 gr.
– waarvan suikers: 5 gr.
Natrium: 600 mg.
Eiwit: 17 gr.
Vet: -39 gr.
– waarvan verzadigd: 19 gr.
Vezels: 11 gr.

Materiaal:

Ingrediënten:

4 personen:
2 sjalot
2 tenen knoflook
800 gr champignons
300 gr oesterzwammen
600 gr spruitjes
2 takjes rozemarijn
– vers
4 el milde olijfolie
250 ml verse slagroom
200 ml water
1 bouillon blokje
– groente
2 el arrowroot poeder
60 gr parmezaanse kaas

Ingrediënten:

1 persoon:
½ sjalot
½ tenen knoflook
200 gr champignons
75 gr oesterzwammen
150 gr spruitjes
½ takje rozemarijn
– vers
1 el milde olijfolie
63 ml verse slagroom
50 ml water
¼ bouillon blokje
– groente
½ el arrowroot poeder
15 gr parmezaanse kaas

– bron: ah.nl [1]
Pittigheid:

[2] [3] [3] [3] [3]

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.
Snijd de champignons in kwarten en scheur de
oesterzwammen in grove stukken.
Maak de spruiten schoon en halveer ze.
Ris de blaadjes van het takje rozemarijn en snijd fijn.

Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur
en bak de sjalot 3 min.
Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee.

Voeg de paddenstoelen en de spruiten toe en bak 5 min.
Voeg de slagroom, water, de rozemarijn en het bouillonblokje toe.
Roer door.
Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat
ca. 8 min. op laag vuur stoven.

Roer de arrowroot erdoor en laat nog ca. 2 min. koken
tot de saus iets dikker wordt.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp de Parmezaanse kaas erover en serveer.