- Sylvercare Nomz - https://nom.sylvercare.nl -

Rode-bietenstamppot met warmgerookte zalm

Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: – kcal
Eiwit: – gr.
Vet: – gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: – gr.
– waarvan suikers: – gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg.

Materiaal:

Pureestamper
Ingrediënten:

4 personen:

1 kg aardappelen
– kruimig
800 gr rode bieten
– geraspt
30 gr roomboter
– ongezout
85 gr rucola
1 citroen
250 gr zalmfilet
– warmgerookt

Ingrediënten:

2 personen:

500 gr aardappelen
– kruimig
400 gr rode bieten
– geraspt
15 gr roomboter
– ongezout
43 gr rucola
½ citroen
125 gr zalmfilet
– warmgerookt

– bron: ah.nl [1]
Pittigheid:

[2] [2] [2] [2] [2]

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
Kook ze in een ruime pan met water en zout
in 20 min. gaar.
Voeg de laatste 2 min. de geraspte bieten toe.
Giet af.
Voeg de boter, peper en zout toe en stamp tot een puree.

Snijd ondertussen ¾ van de rucola grof.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en
snijd de citroen in parten.
Breek de zalm in stukken.
Meng de gesneden rucola en het citroenrasp
door de bietenstamp en verdeel over de borden.
Verdeel daar de zalm en de rest van de rucola over.
Serveer met de citroenparten.

Tweet [3]
[4]