- Sylvercare Nomz - https://nom.sylvercare.nl -

Bladerdeeghapjes met kruidige kip

Algemene gegevens:

Aantal personen: 12
Bereidingstijd: – minuten
Wachttijd: 25 minuten

Hapjes

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: – kcal
Eiwit: – gr.
Vet: – gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: – gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg.

Ingrediënten:

12 stuks:
6 vellen bladerdeeg
300 gr kip gehakt
1 tl Ras el Hanout kruiden
3 el paneermeel
1 ei
1 tl sesamzaadjes
Peper en zout
Verse peterselie


1 persoon:

Materiaal:

Bakplaat
Bakpapier
Bak kwastje

– bron: leukerecepten.nl [1]
Tip:

Lekker met een pittige saus of yoghurtdip.

Pittigheid:

[2] [3] [3] [3] [3]

Falien made it:

Falien’s aanpassingen:

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden.
Laat de vellen bladerdeeg ontdooien.
Meng het kipgehakt met ongeveer de helft van
het losgeklopte ei, paneermeel, peper, zout
en ras el hanout kruiden.
Hak de peterselie fijn en meng ook door het gehakt.
Is het nog erg nat dan voeg je nog wat extra paneermeel toe.
Snijd de vellen bladerdeeg in tweeën.

Maak kleine worstjes van het gehakt en leg deze
op korte kant van het bladerdeeg en rol ze op.
Druk de naden goed aan. Leg ze met de naden
naar beneden op de bakplaat.
Bestrijk met de rest van het ei en bestrooi met wat sesam.
Bak ze in ca. 25 min goudbruin en gaar van binnen.

Tweet [4]
[5]