Algemene gegevens:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 15 minuten
Hoofdgerecht |
Voedingswaarde 1 portie:
Energie: 30 kcal
Eiwit: 2 gr.
Vet: 0 gr.
– waarvan verzadigd: 0 gr.
Koolhydraten: 6 gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg. |
Ingrediënten:
350 gr bloemkool roosjes
75 ml witte wijn azijn
3 eetlepels gembersiroop
0.5 theelepel kurkuma
-koenjit |
Materiaal:
– |
TIP:
Gembersiroop over?
Het is ook heerlijk als zoet accent in toetjes
of in Indische gerechten. |
AirFryer:
–
Actifry:
–
Halogeen oven:
– |
Faliens aanpassingen:
– |
|
!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]
Bereiding:
Verwarm in een pan op een matig vuur de azijn met de
gembersiroop, de geelwortel en 3 eetlepels
water bijna tot aan het kookpunt.
Meng er de bloemkool roosjes door.
Zet het vuur lager en laat de roosjes in ca. 10 minuten
met een deksel op de pan zachtjes stoven tot ze beetgaar zijn.
Schep het geheel tussentijds enkele malen om.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Laat de bloemkool roosjes in het vocht afkoelen.
Schep de bloemkool roosjes met een schuimspaan uit de pan.
Schep ze in een schaal.
Lekker als tafelzuur bij Indonesische gerechten,
bijvoorbeeld nasi goreng.
Post Views:
1,666