- Sylvercare Nomz - https://nom.sylvercare.nl -

Ker­rie­rijst met su­ri­mi en gar­na­len

Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: – minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 505 kcal
Eiwit: 23 gr.
Vet: 15 gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: 69 gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg.

Ingrediënten:

400gr pandanrijst
225gr tuinerwten
3 eetlepels zonnebloemolie
400gr Chinese roerbakmix
300gr surimisticks
– krabsticks, in stukken
1 theelepel kerriepoeder
15gr verse peterselie, fijn
125gr roze garnalen

Materiaal:

Wok

Ker­rie­rijst met su­ri­mi en gar­na­len [1]
– bron: ah.nl [2]
TIP:

AirFryer:


Actifry:


Halogeen oven:

 

Faliens aanpassingen:

–  400gr Chinese roerbakmix
+ random groente zoals broccoli, bloemkool, boontjes

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af. Kook ondertussen in een bodem water met zout de erwten in 4 min. beetgaar.
Verhit de olie in de wok, voeg de roerbakmix toe en roerbak 4 min. op hoog vuur. Voeg de rijst toe en bak 2-3 min. mee. Schep de erwten, surimi, kerriepoeder en de helft van de peterselie erdoor en warm door. Verdeel de garnalen over de rijst en bestrooi met de rest van de peterselie.


Tweet [3]
[4]