- Sylvercare Nomz - https://nom.sylvercare.nl -

Pe­per­saus

Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten

Bijgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 230 kcal
Eiwit: 2 gr.
Vet: 22 gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: 6 gr.

Ingrediënten:


50 g boter
1 sjalot, gesnipperd
25 g bloem
25 ml cognac
250 ml runderbouillont, 1/2 tablet
2 tl zwarte peperkorrels
125 ml slagroom

Materiaal:

Vijzel

Pe­per­saus [1]
bron: ah.nl [2]
TIP:

Voeg voor een extra pittig accent een paar druppels
Worcestershire sauce toe.

AirFryer:

Faliens aanpassingen:

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Bereiding:

Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot 5 min.
Voeg de bloem toe en roer met een houten lepel tot het
mengsel lichtbruin kleurt.
Roer de cognac en de bouillon erdoor en breng aan de kook.
Kneus ondertussen de peperkorrels licht in
de vijzel en voeg toe aan de saus.
Kook de saus op laag vuur in tot een gladde, gebonden saus.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Voeg de slagroom toe en serveer direct.

Tweet [3]
[4]