Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 470 kcal
Eiwit: 10 gr.
Vet: 38 gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: 20 gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg.

Ingrediënten:

3 eetlepels rijstolie
4 eetlepels gemalen kokos
2 uien
– gesnipperd
2 tenen knoflook
– fijn gesneden
3 cm verse gember
– geschild
2 theelepel koriander
– gemalen
1 theelepel geelwortel
– kurkuma
2 kruidnagels
1 theelepel paprikapoeder
400 ml kokosmelk
1 bloemkool
– in kleine roosjes
450 gr tuinerwten

Materiaal:

Staafmixer met beker

Vega­cur­ry met bloem­kool en erw­ten
– bron: ah.nl
TIP:

EXTRA:

Falien’s aanpassingen:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Verhit 1 el olie in een wok en roerbak
de kokos in 3 min. goudbruin.
Schep in de beker van de staafmixer.
Verhit opnieuw 1 el olie in de wok en fruit
de ui en knoflook 4 min.
Snijd de gember in stukjes.
Pureer de kokos, ui, knoflook, gember, koriander,
geelwortel, kruidnagels, paprikapoeder, peper en
eventueel zout met de staafmixer tot een pasta.

Verhit de rest van de olie en roerbak de
currypasta 3 min.
Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.
Voeg de bloemkool toe en laat 15 min.
op laag vuur koken.
Voeg de laatste 4 min. de tuinerwten toe.
Lekker met notenrijst en
geroosterd amandelschaafsel.

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.