Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 110 minuten
Wachttijd: – minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: – kcal
Eiwit: – gr.
Vet: – gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: – gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg.

Ingrediënten:

1 theelepel gemberpoeder
1 kruidnagel, geplet
10 korrels Szechuan peper
1 snufje nootmuskaat poeder
1 kg kalfsschenkel
– in stukken

1 teentje knoflook
– fijngehakt

1 grote ui
– fijngehakt

Sap van 1 sinaasappel
4 grote wortels
– 2 cm dikke schijfjes

1 eetlepel olijfolie
60 g rietsuiker
1 theelepel komijnpoeder
1 sinaasappel
– dunne plakjes

1 snufje saffraanpoeder
8 zwarte olijven zonder pit

Materiaal:

Tajine

4K544.fpx

Tajine van kalfsvlees met wortels
– bron: okokorecepten.nl
TIP:

Je kunt het kalfsvlees en de wortels ook tegelijkertijd stoven.
Door alles wat langer op het vuur te laten,
krijg je een smeltend zachte tajine.

AirFryer:


Actifry:


Halogeen oven:

 

Faliens aanpassingen:
–  10 korrels Szechuan peper
+ 4 seizoenen of zwarte peper ( de Szechuan is erg pittig )

–  1 grote ui
+ poeder ( vanwege allergie )

–  8 zwarte olijven zonder pit
:  vind ze niet lekker

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Meng in de tajine het gemberpoeder, kruidnagel,
Szechuan peper en nootmuskaatpoeder.
Bak er het kalfsvlees ongeveer 20 minuten in
op een middelhoog vuur.
Schep alles losjes door elkaar.
Voeg de knoflook en ui toe.
Bestrooi met zout en peper.
Giet er twee glazen water en het sinaasappelsap bij.
Laat stoven op een matig vuur.
Houd de inhoud goed in de gaten en voeg zo nodig water toe.

Fruit de wortels even aan in 1 eetlepel olijfolie
en zet ze dan onder water.
Voeg de suiker en het komijnpoeder toe en breng op
smaak met zout en peper.
Laat de wortels koken tot het vocht helemaal verdampt is.
De schijfjes wortel moeten botergaar zijn.
Zet ze weg en voeg ze 10 minuten voor het eind van
de kooktijd aan de tajine toe.

Wanneer het vlees gaar is, moet de saus mooi stroperig zijn.
Neem als dat niet zo is het vlees uit de tajine
en laat de saus inkoken.
Schep het kalfsvlees en de wortels in een bergje
in het midden van de tajine en schik er de
plakjes sinaasappel omheen.
Bestrooi met de saffraan.
Doe de olijven erbij.
Laat met het deksel erop nog 5 minuten stoven.

 

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.