Algemene gegevens:

Aantal personen: –
Bereidingstijd: 8 minuten
Wachttijd: 60 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: – kcal
Eiwit: – gr.
Vet: – gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: – gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg.

Ingrediënten:

6 stukjes kip karbonaden
– zonder vel
3 tot 4 aardappels
1 grote winterpeen
2 grote uien
1/4 bosje peterselie
1/4 bosje koriander
Olijven
1 citroen
3 eetlepels olijfolie
Mespuntje kaneelpoeder
1 theelepel peper
1 thelepel Ras Elhanout
Wat water
– indien nodig

Materiaal:

Tajine

4K544.fpx

Tajine met kip en aardappels
– bron: internet
TIP:

Ras El Hanout bestaat uit : zwarte peperkorrels, gemberpoeder,
komijnzaad, korianderzaad, gemalen kaneelpoeder,
geraspte nootmuskaat, kardemom poeder, paprikapoeder,
gemalen kurkuma, zout, gemalen piment en kruidnagels.

 

Je kunt ook het kruid Ras Elhanout weg laten, in plaats daarvan
gebruik je gemberpoeder en komijnpoeder.

 

Het kan ook zijn dat er teveel vocht in de tajine zit en dit over
de rand komt. Plaats dan een lepel tussen het deksel en de
rand zodat het vocht eruit kan.

AirFryer:


Actifry:


Halogeen oven:

Faliens aanpassingen:

–  2 grote uien
+ ui poeder ( vanwege allergie )
–  Olijven
+ moet nog vervanger zoeken, lus geen olijven

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Bereiding:

Maak eerst de kip goed schoon met zout en citroen.
Schil daarna de aardappelen en snij deze in schijfjes (niet te dik).
Doe dit ook met de winterpeen of wortel en de citroen.
De uien snijd je ook in ringen en dan door de helft.

Giet vervolgens de olijfolie totdat de bodem van de tajine bedekt is.
Doe de kip karbonaadjes in het midden met een beetje kruiden.
Kaneel, Ras elhanout, peper en beetje zout.

Laat de kip karbonaadjes goed dicht schroeien.
Doe dan wat uien erop.
Laat dit even 5 minuten doorkoken en voeg dan de
aardappelschijfjes en de wortels tot toe.
Doe dit rond om de kip karbonaadjes.
Strooi de rest van de kruiden over de groenten.

Vergeet niet de citroen, in het midden te doen.
Zet het vuur op een laag pitje.
Na 20 minuten leg je wat olijven erop en eromheen.
Strooi de fijn gesneden koriander en peterselie erover.

Kijk regelmatig of de tajine wel genoeg vocht bevat,
zo niet voeg dan wat water toe.
Na ongeveer een uurtje is de tajine wel gaar.
Dit kun je controleren door met een vork in de groente te prikken.

Lekker met Marokkaans brood of stokbrood erbij.

 

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>