Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 30 minuten

Gebak / Sinterklaas

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 795 kcal
Eiwit: – gr.
Vet: – gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: – gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg.

Ingrediënten:

300 gr bloem
– gezeefd
100 gr donkere
basterdsuiker
4 eetlepels koek- en
speculaaskruiden
175 gr boter
25 gr garneeramandelen

Materiaal:

Keukenmachine
Bakpapier

Spe­cu­laas­brok­ken
– bron: ah.nl
TIP:

1. Maak van het deeg een dikke rol
en snijd hiervan dunne plakjes.
Leg de rondjes op een met bakpapier beklede
bakplaat en druk in ieder koekje een amandel.

2. U kunt de speculaas 2 dagen van tevoren bereiden.
Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel.

EXTRA:

Falien’s aanpassingen:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Doe de bloem, suiker, kruiden, boter en een mespunt
zout in de keukenmachine en meng.
Schenk er al draaiend 2 el ijskoud water bij.
Meng tot een soepel deeg.
Neem het deeg uit de keukenmachine, vorm een
bal en laat verpakt in vershoudfolie 30 min.
in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 175 °C.
Bestuif het werkblad met bloem en rol
het deeg uit tot 1 cm dik.
Leg het deeg op een met bakpapier beklede
bakplaat en druk de amandelen in het deeg.
Bak de speculaas in 30-35 min. gaar.
Laat de speculaas op het rooster
afkoelen en serveer in stukken.

 

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.