Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: – minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: – kcal
Eiwit: – gr.
Vet: – gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: – gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg.

Ingrediënten:

250 gr tijgergarnalen
– rauw en gepeld
4 eetlepels zonnebloemolie
125 gr suger snaps
– schoongemaakt
125 gr taugé
6 eieren
0.5 eetlepel sesamolie
3 bosuitjes
– in kleine stukjes

Materiaal:

Keukenpapier
Wok

Roer­ei met gro­te gar­na­len
– bron: ah.nl
TIP:

Lekker met witte rijst en zoete chilisaus.

AirFryer:


Actifry:


Halogeen oven:

Faliens aanpassingen:

–  125 gr suger snaps
+ gewone boontjes

–  125 gr taugé
Niks hou gewoon echt niet van taugé

–  3 bosuitjes
+ ui poeder ( vanwege allergie )

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Dep de garnalen droog met keukenpapier.
Verhit in een wok de helft van de olie.
Roerbak de sugar snaps 4-5 min. op hoog vuur.
Bak de taugé ca. 2 min. mee.
Schep de sugar snaps en de taugé op een bord.
Roerbak de garnalen in de wok totdat ze roze worden.
Schep ze in een vergiet en laat ze uitlekken.
Schenk de olie in een hittebestendige kom
(de olie wordt niet meer gebruikt).
Veeg de wok met keukenpapier schoon.
Klop in een kom de eieren met sesamolie los,
voeg peper en zout naar smaak toe.
Verhit in de wok de rest van de olie.
Schenk het eimengsel erin en schep de bosui erdoorheen.
Laat de eieren op matig vuur al roerend net stollen.
Schep de garnalen, sugar snaps en taugé erdoor
en verwarm het roerei nog heel even.
Serveer direct.


Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.