Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 20 minuten

Gebak / Sinterklaas

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 520 kcal
Eiwit: 11 gr.
Vet: 30 gr.
– waarvan verzadigd: 7 gr.
Koolhydraten: 50 gr.
Vezels: 4 gr.
Natrium: 180 mg.

Ingrediënten:

1 citroen
– schoongeboend
2 eieren
300 gr amandelspijs
1 theelepel gemalen
kruidnagel
1 theelepel gemalen
kardemon
270 gr bladerdeeg
20 garneeramandelen

Materiaal:

Ban­ket­staaf
– bron: ah.nl
TIP:

In plaats van kruidnagel kun je ook kaneel gebruiken.

EXTRA:

Falien’s aanpassingen:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rasp de gele schil van de citroen.
Splits de eieren.
Verkruimel de amandelspijs en meng met de
kruidnagel, kardemom, 1 eidooier en het citroenrasp.

Vorm een rol van 36 cm lang,
die precies in het bladerdeeg (40 x 12 cm) past.
Bestrijk het bladerdeeg met water.
Leg de rol spijs in het midden.
Vouw het deeg om de spijs en laat een beetje overlappen.
Duw de naad dicht.
Vouw de zijkanten naar binnen en duw dicht.

Leg de banketstaaf met de naad naar onderen op
een met bakpapier beklede bakplaat.
Druk de amandelen in het deeg.
Klop de andere eidooier los met een vork.
Bestrijk het deeg ermee.
Bak in het midden van de oven in ca. 20 min.
goudbruin en gaar.

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.