Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 15 minuten

Bijgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 270 kcal
Eiwit: 8 gr.
Vet: 8 gr.
– waarvan verzadigd: 7 gr.
Koolhydraten: 38 gr.
Vezels: 8 gr.
Natrium: 35 mg.

Ingrediënten:

800 gr vastkokende
aardappelen
1 bloemkool
2 tomaten
1 eetlepel gemale kurkuma
– koenjit
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel gemberpoeder
– djahé
165 ml kokosroom

Materiaal:

ovenschaal (20 x 25 cm)

Aard­ap­pel en bloem­kool
– bron: ah.nl
TIP:

Je kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden.
Bewaar afgedekt in de koelkast.
Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 180 °C.

AirFryer:

Actifry:

Halogeen oven:

Faliens aanpassingen:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190 ºC.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Kook ze 10 min. in ruim water met zout.
Snijd de bloemkool in roosjes.
Voeg ze toe aan de aardappelen en kook nog 5 min.
Vet de overnschaal in.
Giet af en doe de aardappelen en de bloemkool in de ovenschaal.

Snijd de tomaat in parten en verdeel over de ovenschaal
en bestrooi met de kurkuma, kerrie en gemberpoeder.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep om en schenk de kokosroom erover.
Bak in de oven in ca. 15 min. gaar.

 

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.